Tillbakablickar

Vi kommer på modescenen alltid kunna ta del av snygga kläder, precis som vi hittar de snygga kläderna ute i butikerna och på nätet. Däremot är det sannolikt att en hel del av vad vi tycker är snyggt idag inte alls skulle falla in under den kategorin för tio år sedan. Många gånger behöver man inte heller gå tillbaka så långt som tio år, det räcker med några få säsonger, för att man ska hitta detaljer och stilar som inte anses vara snygga. Det vi föraktar idag, kommer vi kanske att bära och ha på oss inom en överskådlig framtid.

Även om det föregående året har passerat, är det alltid roligt att kolla tillbaka på gamla prognoser och spekulationer, för att se om de sedan infriades under det gångna året. Under slutet av år 2011 gjorde man en slags undersökning bland ett antal få personligheter i Sverige, som anses ha koll inom sina respektive områden. Den kan man läsa här. Vad man i artikeln försökte bena fram var de kommande trenderna inom områden som:

  • Mode
  • Teknik
  • Livsstil
  • Inredning

Modeindustrins mål är givetvis alltid att kunna ta fram kläder och kollektioner som vill bäras och därmed samtidigt är snygga. Man vill också göra kläder som känns rätt i tiden, annars kommer kunderna att dissa kläderna.

Inom mode förespådde man såväl sprakande färgexplosioner, något som annars är ovanligt i Sverige samt detaljer från idrotten och sportens värld. När det gäller teknik, spådde man föga oväntat, att vi under år 2012 skulle börja använda våra mobiltelefoner allt med. Inte bara för sådant som att ringa och skicka sms, utan också på liknande sätt som med datorer.