Inspireras av världens mode

Modet är på många sätt gränslöst men att alltför tydligt begränsa modeuttrycken till nationella gränser får inga andra effekter än att man missar saker som man annars haft en stor glädje av. Naturligtvis blir man stolt över sitt eget lands klädmärken, speciellt när det går bra för landets märken utomlands. Modet är i sig alltid en spegel för andra uttryck och stora och små händelser i samhället, vilket gör att ett klädmärke speglar samhället och kulturer på många olika dimensioner.

Stora klädesmärken i Sverige

Svenskarna är i många fall riktigt stolta över sina svenska märken som Acne, Odd Molly och Whyred men missar samtidigt något om de inte är öppna för märken som Ceannis från Hong Kong. Ceannis borde även kunna anknyta till det svenska modet eftersom att många av märkets kollektioner har en medveten blandning mellan den svenska designen och den från Asien, främst då från Japan.

 

Vilket märke man personligen köper när man väl kollar efter kläder på nätet eller ute i butikerna är för de flesta dock mer en fråga om vad man tycker är snyggt och vad som passar till ens stil. Därmed handlar det inte alltid så mycket om själva märket, och vilket land märket kommer ifrån, som man kanske kan tro.