Att köpa en, eller kanske flera, jackor

I vårt kalla nordliga klimat är jackan ett riktigt basplagg. Jackan bär du varje dag, och ska gå att kombineras med de mest eklektiska plagg garderoben spottar ur sig. Till aftonstassen och till apoteket – jackan måste alltid på. Sommar som vinter, höst eller vår: jackan ska med! Både vinter och vår, och i höst och igår. Det kan alltså vara en bra idé att satsa på billiga jackor: på så vis är det lätt att uppdatera sig på de senaste trenderna utan att för den sakens skull ruinera sig fullkomligt. Prisvärt behöver sällan vara detsamma som dyrt.

  • En jacka kan se ut nästan hur som helst. De mest fantasifulla plaggen tilltalar kanske inte alla, men nog kan det vara roligt att ibland våga sticka ut lite. Leopardmönstrad fuskpäls är en riktig klassiker. Den tidlösa kör kanske på svart, marinblått eller grått – tre säkra kort som inte skäms för sig. Ska jackan vara lång eller kort, vid eller snäv? Det kan ofta vara svårt att bestämma sig när det kommer till jackor.
  • Jackan är ett plagg som funnits i Europa sedan medeltiden. Då hette det naturligtvis inte jacka. Istället bar många det populära plagget mantel.
  • En billig jacka är inte alltid det lättaste att hitta. Leta till exempel på nätet eller i en outlet. Då finns det möjlighet att fynda riktiga märkesplagg till en liten penning! Bara för att plaggen finns på nätet eller på en outlet behöver de inte vara piratkopierade eller defekta. Ofta märks det inte varför jackan hamnat på outleten istället för i ordinarie butik – det kan röra sig om så små skavanker att de är näst intill osynliga för det mänskliga ögat.